Zanger Rinus Dijkstra

Zanger Rinus Dijkstra

Welkom op de officiele website van

Zanger Rinus, die eigenlijk Rinus Dijkstra heet, is een van de zangers die via YouTube grote populariteit in Nederland (en verder!) vergaarde.

De grootste hits van Zanger Rinus zijn "Met Romana op de scooter", “Hey Marlous”, "Het meisje van de oliebollenkraam" en "Kiele, kiele, kiele". Stuk voor stuk meezing-hits die bijna iedere Nederlander zo onderhand kent. Na "Hey Marlous" kwam er een periode van wat mindere nummers maar na het uitbrengen van “Met Romana op de scooter”, brak Zanger Rinus definitief door. De bezoekersaantallen voor de filmpjes groeiden explosief en Zanger Rinus begon ook zijn plekje te krijgen in diverse media.

 

Zanger Rinus zingt al sinds 2008 en laat zijn liedjes doorgaans schrijven door Zangeres Rosita. Een van zijn grote kenmerken is dat hij meestal zingt over verschillende dames. Deze dames zijn vaak zangeressen. Rinus heeft hen jarenlang achterna gereisd, om optredens bij te wonen. Hij is grote fan van het Nederlandse lied.

 

De melodieën van de nummers van Zanger Rinus zijn vaak orkestbanden van Duitse Schlager-hits of liedjes van Vader Abraham. De tekst zingt Rinus vervolgens in bij een studio in Friesland.

 

Zijn hit “Met Romana op de scooter” werd zelfs vermeld op de Huffington Post, wat Rinus ook de nodige populariteit in Amerika opleverde.

 

De vrouw in de videoclips Hey Marlous, de huiskamerclip van Ushi Dushi en Met Romana op de scooter is Debora. Dit is de vriendin van Rinus, met wie hij sinds 1998 samen is. Ze hebben geen geld om te trouwen en daarom wonen ze slechts samen.

 

Anno 2011 tourt Rinus rond door Nederland en is hij op verschillende kermissen te zien. Ook heeft de media hem opgepikt. Zo stond hij al bij Life4You (RTL4), De week van Filemon, De Wereld Draait Door en werd er op 1Vandaag een serieus item aan hem geweid.

 

In het dagelijks leven werkt Rinus op de sociale werkplaats te Drachten.

 

 

Waar woont Zanger Rinus?

 

Zanger Rinus woont momenteel, samen met zijn vriendin Debora, in het Friese Drachten. Uit privacy-overwegingen zullen we het adres van Zanger Rinus hier niet publiceren.

 

 

Wie is die vrouw uit de videoclips van Hey Marlous, Ushi Dushi (de thuisclip) en Met Romana op de scooter?

 

Dit is telkens dezelfde vrouw, namelijk Debora, de verloofde van Zanger Rinus!

 

 

Wat doet Zanger Rinus verder in het dagelijks leven?

 

Zanger Rinus is in het dagelijks leven houtbewerker in de sociale werkplaats in Drachten. Hier werkt hij dagelijks.

 

 

Is Zanger Rinus te vinden op internet?

 

Rinus Dijkstra is te vinden op Twitter onder de gebruikersnaam ZangerRinus. Dit is de enige echte Zanger Rinus uit Drachten.

 

Ook is Zanger Rinus te vinden op Facebook:

Facebook: http://www.facebook.com/rinusdijkstra

Over Zanger Rinus Dijkstra

zanger_rinus (12) zanger_rinus (21) zanger_rinus (13) Zanger Rinus - Foto Gerhard Taatgen (3)